Festiwale filmowe: od Cannes po lokalne inicjatywy.
Żeby wydedukować, czym jest wino, należy rozróżnić skład jego elementów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a także z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za kategoryczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca obszerną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, niemniej jednak zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, które znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za normalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Przejrzyj
2. Zobacz więcej
3. Przejdź dalej
4. Przeczytaj więcej
Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.